Acesta este primul oraș din România unde biletele de autobuz vor fi plătite doar cu telefonul

  • Pin It

Potrivit unui anunț făcut, marți, de primarul Timișoarei Nicolae Robu, chioșcurile de unde se cumpără bilete pentru transportul în comun vor dispărea de anul viitor. Astfel, plata călătoriilor se va realiza doar cu telefonul mobil sau cardul.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor dispărea biletele pentru transportul în comun, motiv pentru care şi chioşcurile Regiei Autonome de Transport vor fi închise.

“Noi vom introduce în curând plata de pe telefon, şi nu doar de pe telefon, pentru transportul în comun. Nu ne mai complicăm cu alte subsisteme, alte variante. Este epoca telefoanelor multifuncţionale, care nu sunt telefoane de fapt, ci aparate inteligente care vor avea tot mai multă utilizare şi se pretează să fie folosite pentru plata biletelor pentru transportul în comun. Nu vom mai ţine chioşcurile unde se vând bilete, este total depăşit sistemul, ci vom avea un sistem care va permite plata de pe telefon sau cu cardul bancar. Nu mai merge cu bilete, trebuie să ne adaptăm vremurilor pe care le trăim”, a afirmat Nicolae Robu, scrie Mediafax.

Potrivit primarului Timişoarei, cel târziu până la jumătatea anului 2018 biletele pentru transport în comun vor dispărea.

Articol vizitat de 14 oriLeave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *