Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile?

  • Pin It

Vremea se va încalzi uşor în toata ţara, astfel ca, în majoritatea zonelor, se vor înregistra temperaturi în jurul celor normale pentru a doua decada a lunii octombrie; cele maxime se vor încadra între 13 grade izolat în Maramureş şi 23 de grade în vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare în nord, nord-vest şi centru; va ploua local în Maramureş şi pe arii restrânse în Crişana, nordul şi estul Transilvaniei şi nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Dimineaţa, în zonele joase de relief izolat se va semnala ceaţa.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă şi în încălzire uşoară, cu o temperatura maximă de 20…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul slab pâna la moderat.

Munte

La munte, vremea se va încalzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde va ploua pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari pe creste. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, izolat, se va semnala ceaţa.

Vremea joi și vineri

Joi, vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă din an, cu maxime între 15 și 24…25 de grade, cu cele mai ridicate in vestul si sudul Olteniei.

Cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare în nordul țării unde vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zonamontană, mai ales la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h. În orele dimineții izolat va mai fi ceață.

În Bucuresti, vremea va fi frumoasă, cu cer variabil și vânt slab până la moderat. Dimineata, 5…7 grade si la amiaza, 22…23 de grade.

Vineri, in sudul și sud-estul țării vremea va fi caldă, dar în restul teritoriului valorile termice diurne vor fi în scădere și se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, mai ridicate în Câmpia Română pana la 25 de grade la Giurgiu. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și doar izolat ploi de scurtă durată în regiunile din nord, centru și est. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile pot fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica cu precădere în sud-vest, centru și nord-est, iar în zona montană va sufla tare.

În Bucuresti, vremea va fi caldă pentru această dată. 7…9 grade dimineata si 24…25 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, iar vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări.

Articol vizitat de 33 oriLeave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *