Cea mai bună dulceaţă de gogonele: Merită să încerci această reţetă. E delicioasă

  • Pin It

Vă miraţi probabil de unde şi până unde au ajuns gogonelele să fie materie primă pentru dulceaţă, însă noi vă prezentăm o reţetă delicioasă pe care o veţi face an de an după ce o gustaţi.

Dulceata de patlagele verzi este pe cat de neobisnuita, pe atat de gustoasa. Pentru a face aceasta reteta de dulceata aveti nevoie de aproximativ 50 patlagele verzi de dimensiuni mici.

Ingrediente

200 ml apa
500 g zahar
50 patlagele verzi de dimensiuni mici (de preferat din soiul prunisoare)
3-4 linguri zeama de lamaie
cateva picaturi esenta de vanilie sau 1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

Patlagelele se spala si li se taie un capac mic, in jurul cotorului. Se golesc de seminte, cu ajutorul unei codite de lingurita.

Se oparesc in apa care fierbe, timp de 4-5 minute, de trei ori. Se scot si se pun cu partea taiata in jos, sa se scurga bine.

Apa, zaharul si zeama de lamaie, se pun la fiert, pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga patlagelele si se continua fierberea, la foc mic, inca 25-30 minute, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata. Spre final se adauga esenta de vanilie.

Dulceata de patlagele verzi se pune fierbinte, in borcanele spalate si sterilizate. Pentru un gust si mai bun, patlagelele se pot umple cu miez de nuca, ghimbir si fasii din coaja de lamaie sau de portocala.

Dulceata de patlagele verzi se poate sersi cu paine proaspata de casa sau se poate folosi la creme si prajituri.

Sursa: culinar.ro

 

Articol vizitat de 8 ori



Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *