Demitere la TAROM după ce 120 de pasageri au fost lăsați să aștepte ore întregi la Amsterdam

  • Pin It

Un avion TAROM care urma să decoleze de la Amsterdam către București, sâmbătă seara, s-a defectat pe aeroportul din capitala Olandei, iar cei 120 de pasageri români au fost lăsați să aștepte în terminal, după cum ne-a transmis un telespectator Realitatea TV. După patru ore, pasagerii au fost scoși din terminal și lăsați să aștepte în zona de bagaje. Duminică dimineața, directorul general al TAROM a decis demiterea reprezentantului Tarom din Amstedam.

TAROM a decis să înființeze o celulă de criză după ce un avion al companiei care urma să decoleze de la Amsterdam către București, sâmbătă seara, s-a defectat pe aeroportul din capitala Olandei, iar pasagerii au fost lăsați să aștepte în terminal.

Situația a fost transmisă sâmbătă seara, după ce pasagerii au transmis imagini și informații.

„Sunt pasager în cursa Amsterdam – București (plecare la ora 20:00). Din motive tehnice avionul nu a decolat. Iar noi… Suntem încă blocați în aeroportul Amsterdam. Au trecut 4 ore. Tarom nu ne-a dat nici un mesaj oficial. Căpitanul și echipajul au plecat la hotel. Olandezii ne-au dat o sticla de apă. Tarom-ul a dispărut. Nu știm ce să facem. Suntem ignorați. Așteptăm toți la bagaje. Ne-au scos de pe terminal. Andrei”, este mesajul transmis.

UPDATE. Potrivit unui comunicat al TAROM, directorul general al companiei aeriene a dispus revocarea reprezentantului TAROM Amsterdam din funcție.

„Ca urmare a situației generate de anularea intempestivă a zborului ROT 364 Amsterdam – București, din data de 2 decembrie 2017, directorul general al TAROM, Werner Wilhelm Wolff a dispus, în cursul nopții, formarea unei celule de criză la nivelul companiei, pentru rezolvarea operativă a aceastei situații.

Constatând deficiențe majore în comunicarea cu reprezentantul TAROM Amsterdam, directorul general a dispus revocarea acestuia din funcție.

De asemenea, directorul general a cerut lista tuturor pasagerilor zborului anulat, pentru a discuta personal cu aceștia și a-i asigura că TAROM va respecta cu strictețe legislația în vigoare, acordând compensațiile prevăzute de actele normative internaționale.

Directorul general a mai dispus constituirea unei comisii care să cerceteze aspectele tehnice și operaționale care au generat anularea intempestivă a zborului în cauză.

Compania TAROM prezintă scuze tuturor pasagerilor zborului ROT 364 Amsterdam – București”.

Potrivit Digi24, în avionul care s-a stricat urmau să fie îmbarcați 120 de pasageri români.

Articol vizitat de 4 oriLeave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *