EXPERIMENT MACABRU într-un auxiliar de clasa a II-a

  • Pin It

Elevii de clasa a II-a sunt îndemnați să închidă un șoricel într-un borcan și să-l privească cum se stinge. Totul este prezentat în auxiliar „Matematică şi Explorarea mediului”

Manualul este semnat de familia Pârâială: Dumitru, Florina, Bogdan şi Cristian Pârâială, care au editate cărţi la mai multe discipline, începând de la „Dezvoltare personală” şi terminând cu „Limbă şi comunicare română”, scrie viata-libera.ro.

Elevii sunt îndemnaţi să omoare în chinuri nişte animăluţe, a reuşit să treacă de cenzura mult lăudatei Comisii pentru aprobarea auxiliarelor şcolare.

„E foarte ciudat cum de a ieşit aşa ceva prin auxiliarele şcolare, mai ales că de mai bine de zece ani disecţiile şi experimentele pe animale au fost considerate traumatizante pentru copii şi nu se mai fac. Dincolo de componenta emoţională, ar trebui să vorbim şi de cea etică.  În loc să le cultivăm dragostea şi responsabilitatea pentru tot ce este viu, asemenea manuale îi învaţă că au dreptul să chinuie în mod gratuit nişte fiinţe, chiar dacă învăţătoarea nu face experimentul, dar nici nu vorbeşte cu elevii săi să le explice de ce n-ar trebui să-l facă. Fiind vorba de copii atât de  mici, care nu au discernământ, se poate ajunge chiar şi la lucruri grave”,  a spus inspectoarea de specialitate la biologie Mariana Mustaţă.

Articol vizitat de 12 oriLeave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *