HBO capitulează în fața hackerilor! Cât s-a oferit să plătească canalul american de televiziune

  • Pin It

Canalul american HBO, victima unui atac informatic de mare amploare, s-a oferit să plătească 250.000 de dolari grupului de hackeri care a furat documente confidenţiale, printre care şi scenarii inedite ale serialului ”Game of Thrones”, informează vineri AFP.

Potrivit publicaţiei Variety, HBO s-a oferit să plătească o recompensă, practică des întâlnită în companii atunci când hackerii descoperă vulnerabilităţi în sistemele informatice, scrie Agerpres.

Oferta nu pare să-i fi convins pe piraţii cibernetici care solicită o recompensă de mai multe milioane de dolari şi care ameninţă să facă publice documente şi informaţii confidenţiale ale canalul american.

Hackeri susţin că au pus mâna pe 1,5 terabiţi de date care conţin filme, scenarii, documente personale şi alte informaţii sensibile, potrivit unui filmuleţ semnat ‘M. Smith’ care a circulat pe internet săptămâna aceasta.

Potrivit filmuleţului, hackerii cer „salariul pe şase luni” sau mai mult de 6 milioane de dolari.

Canalul a precizat că a cerut ajutorul companiilor de securitate cibernetică şi al poliţiei pentru a răspunde acestui atac.

Articol vizitat de 6 oriLeave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *