O reţetă inedită: Zacuscă de mere şi morcovi. E delicioasă

  • Pin It

Vă reprezentăm mai jos o reţetă mai puţin cunoscută de zacuscă! Iată cum se prepară zacusca cu mere şi morcovi. E delicioasă.

Ingrediente:

1 kg. morcovi,
1 kg. mere,
1 kg. vinete,
1 kg. ceapa,
1 kg. gogosari,
1 kg. ardei gras,
1 kg. telina,
1 l ulei,
800 gr. pasta de rosii,
zahar,
miere,
sare

Mod de preparare:

Se spala si se da pe razatoare telina si morcovii, apoi se pune totul la calit cu 250 ml de ulei.

Se toaca ceapa si se caleste cu aceeasi cantitate de ulei, impreuna cu merele, care au fost curatate de coaja si simburi si taiate in cuburi mici.

In alt vas, se calesc ardeii grasii si gogosarii bine spalati, curatati si tocati. Se coc vinetele, se curata si se combina obisnuit cu ulei.

Cand toate aceste ingrediente s-au racit, separat, se pun intr-un vas mare, se adauga 800 gr. de pasta de rosii dezlegata cu un pahar de apa. Se omogenizeaza zacusca, se adauga 2 linguri de zahar, 2 linguri de miere, sare si restul de ulei pana la 1 litru.

Se aseaza zacusca in cratite mari si se da la cuptor cu foc mic, pana cind grasimea se ridica la suprafata.

Se pune fierbinte in borcane si se sterilizeaza in cuptorul aragazului, 30 de minute, cu foc mic.

Articol vizitat de 5 ori



Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *