Pelerinaj de foşti miniştri la DNA. Teodorovici: „Cum de Tel Drum are acces la atâtea finanţări?”

  • Pin It

Fostul ministru al Fondurilor Europene din Guvernul Ponta, senatorul Eugen Teodorovici, a ajuns miercuri, la ora 14.00, la sediul DNA, la doar două minute după Sevil Shaidehh. Acesta a afirmat că a fost citat în calitate de martor. Teodorovici a negat că ar avea vreo legătură cu Tel Drum şi a afirmat că nu va avea niciodată o altă calitatea la DNA în afară de martor. Pe de altă parte, Teodorovici s-a întrebat, după audieri, cum de Tel Drum are acces la atâtea finanţări.

„Finanţările pentru partea locală, unde o companie precum aceasta ar putea să aplice, nu ţin de Ministerul Fondurilor Europene, ci de Ministerul Dezvoltării. Eu am avut o discuţie aici despre modul în care se alocau banii europeni în 2013-2014, când eram ministru, despre cum se monitorizau plăţile, despre mecanismul general,” a declarat Eugen Teodorovici după ce a a fost audiat la DNA.

Tot referitor la Tel Drum, fiind întrebat dacă a auzit discuţii privind favorizarea societăţii, Teodorovici a răspuns:

„Discuţii auzim cu toţii. Eu, ca ministru sau orice funcţie aş fi avut şi o să am, nu o sa iasă niciodată discuţii în jurul meu. Sunt o persoană care nici nu ascultă, nici nu execută. Oricine îmi cere ceva ce nu este conform legii, nu are ce să discute cu mine. Probabil că este o abordare atipica în administraţie. (..) Pot să mă întreb, ca orice român, cum de toată lumea, peste tot, vede că o astfel de companie are acces la foarte multe finanţări? Poate sunt ofertele foarte bine făcute, poate nu se prezintă alţi competitori la acele licitaţii. Poate că e bine ca în România să nu mai existe acces la finanţare pentru firmele care nu au totul transparent. Fără acţiuni la purtător, să fie acţiuni la vedere.”

Întrebat dacă Liviu Dragnea i-a cerut favoruri în perioada în care era ministru, Eugen Teodorovici a precizat: „Niciodată! Cum poate să ceară un ditamai preşedintele unuia ca mine vreodată ceva?”, scrie Mediafax.

Articol vizitat de 11 oriLeave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *