Scandal în Piața Victoriei. Oamenii NU vor târgul de Crăciun. Câțiva protestatari au fost reținuți

  • Pin It

Zeci de protestatari s-au strâns sâmbătă dimineața în Piața Victoriei, locul tradițional al manifestelor din 2017, pentru a împiedica amplasarea târgului de Crăciun anunțat de Primăria București. Oamenii acuză că Primăria a vrut să monteze târgul „noaptea ca hoții”, încă de la 5 dimineața. În jurul orei 11, protestatarii au rupt un gard și au pătruns pe carosabil.

UPDATE 12.30: Purtatorul de cuv al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că la protest sunt aproximativ 40 de jandarmi și că trei persoane au fost conduse la secția de Poliție.

UPDATE 12.20: Un bătrân a fost lovit în Piață și a fost preluat de o ambulanță.

UPDATE 12.10: Mai mulți protestatari au fost reținuți și duși la secția de poliție. O persoană a fost rănită.

UPDATE 11.15: Au loc îmbrânceli cu forțele de ordine!

UPDATE 11.00 Au avut loc incidente între protestatari și jandarmi. Protestatarii au rupt un gard și au intrat pe carosabil pentru a-și exprima nemulțumirea. Oamenii au intrat în controverse cu jandarmii.

FOTO: Inquam Photos / George Calin.

Protestatarii au venit sâmbătă de la prima oră în Piaţa Victoriei, pentru a opri inaugurarea controversatului Târg anunţat de Primărie pe ultima sută de metri.

Mai mulți protestatari au ajuns sâmbătă dimineaţă în Piața Victoriei și au încercat să blocheze amplasarea barierelor pentru Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei. La ora 11.00 erau în jur de 30 de oameni, dar numărul lor creştea.

„Responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă aparține integral Primăriei Capitalei. A decis să organizeze acest eveniment tocmai acolo, în condițiile în care puteau să-l plaseze în orice alt loc din București. Cetățenii au dreptul să fie nemulțumiți”, a declarat la Realitatea Tv lectorul universitar Claudiu Crăciun.

„Ne-am gândit de aseară că vor încerca să instaleze târgul peste noapte ca hoții. Așa a fost. Au venit la ora 5 dimineața să monteze, am intrat la ora 6 circa 10 persoane să protestăm și am fost luați pe sus, inlcusiv de oameni în civil, iar Jandarmeria nu a mișcat niciun deget ca să ne protejeze”, a declarat unul dintre protestatari.

„Mai mulți protestatari au ajuns în piața Victoriei și încearcă să blocheze amplasarea târgului de Crăciun”, ne-a scris Alexandru Socol care ne-a trimis și mai multe fotografii pe adresa Realitatea.net:

PMB a anunţat că Târgul de Sărbători – Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă va fi deschis în perioada 5 – 17 decembrie, în Piaţa Victoriei.

Ovidiu Lipan Ţăndărică a anunţat, vineri, pe Facebook, că refuză să cânte în Piaţa Victoriei, la Târgul de sărbători organizat de Primăria Capitalei. Artistul a spus că acest loc aparţine „celor care doresc să se manifeste”.

Primăria Capitalei a anunţat, joi, că Târgul de Sărbători – Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă va fi deschis în perioada 5 – 17 decembrie, în Piaţa Victoriei. PMB a anunţat că în cadrul acestui eveniment vor cânta artişti precum: Maria Dragomiroiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Adrian Naidin, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Andra Gogan, precum şi Gaşca Zurli şi Orchestra Naţională Valahia.

Articol vizitat de 11 oriLeave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *