Sevil Shhaideh a ieşit de la audieri: Am luat decizia în ceea ce priveşte poziţia de ministru

  • Pin It

Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale a fost audiată la DNA pentru noi declaraţii în dosarul Belina. Audierea vine în plină criză politică, după tensiunile dintre Mihai Tudose şi Liviu Dragnea. Shhaideh este unul dintre miniştrii pe care Tudose vrea să îi remanieze, după ce a fost pusă sub urmărire penală de către DNA. La ieşire, aceasta a declarat că va anunţa joi decizia pe care a luat-o.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, miercuri, la ieșirea de la DNA, că decizia sa este luată și va fi comunicată, joi, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD.

Shhaideh a făcut această afirmație la remarca unui jurnalist care a spus că situația ei juridică îl nemulțumește pe premierul Mihai Tudose.

„Eu cred că sunt același om, am respectat întotdeauna partidul și cel care m-a pus in funcție (…) e CEx. Decizia mea, care e luată, va fi comunicată mâine în CEx”, a spus Sevil Shhaideh.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că vicepremierul urmează să ia parte la acte procedurale efectuate de anchetatori în dosarul „Belina”, în care aceasta este urmărită penal pentru abuz în serviciu.

Reamintim că pe 22 septembrie, Sevil Shhaideh a fost audiată şi pusă sub acuzare de DNA, pentru abuz în serviciu, în dosarul „Insula Belina”, dosar în care procurorii cercetează cum parte din insulă a trecut ilegal din proprietatea statului, în subordinea CJ Teleorman, se arată în comunicatul DNA.

Concret, acuzaţiile sunt din anul 2013, când Shhaideh era secretar de stat în ministerul Dezvoltării. Totodată, procurorii cer aviz de la Parlament şi pentru încuviinţarea urmăririi penale a Rovanei Plumb, la momentul respectiv ministru al Mediului, acuzată de săvârșirea complicității la infracțiunea de abuz în serviciu.

La momentul respectiv, Sevil Sahhideh a venit însoţită de avocat la DNA, iar după jumătate de oră a plecat, dar fără a spune dacă va demisiona din Guvern.

Am fost informată asupra calității procesuale pe care o am în acest dosar. Am calitatea de suspect și mai multe nu vă pot declara, fiind o anchetă penală în curs. În acest moment mi s-a adus la cunoștință această calitate. Mă prevalez de toate drepturile pe care le am și o să analizez împreună cu avocatul documentele”, a afirmat Shhaideh.

Articol vizitat de 5 oriLeave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *