Zăpadă de 1 metru în România! 16 tone de material antiderapant pe șosele

  • Pin It

Deși suntem abia la începutul lui octombrie, valul de ninsori de cod portocaliu care a traversat țara s-a lăsat cu nămeți cât casa. Stratul de zăpadă se apropie de 1 metru în Munții Bucegi și continuă să ningă.

Cea mai recentă raportare a meteorologilor, de la ora 9 dimineața, arăta că stratul de zăpadă era de 82 de centimetri în zona Vârful Omu, în Munţii Bucegi.

Ninge în mai multe zone, iar drumarii au împrăştiat deja pe şosele 16 tone de material antiderapant. Vremea va continua să fie rece şi se vor înregistra precipitaţii importante.

Duminică, se circulă îngreunat pe Transfăgărăşan, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. Pe acest sector de drum, deşi carosabilul este curăţat, din cauza viscolului şi a ceţii vizibilitatea este redusă semnificativ.

Şapte turişti au rămas blocaţi, duminică, într-o cabană din staţiunea Cheia, judeţul Prahova, după ce vântul puternic a doborât câţiva copaci pe drum. Unul dintre copaci a căzut şi peste o maşină parcată în zonă.

Reprezentanţii Centrului Meteorologic Regional ”Transilvania Sud” Sibiu au anunţat, duminică dimineaţă, că cel mai mare strat de zăpadă din ţară, respectiv 82 de centimetri, se înregistrează la Vârful Omu, în Munţii Bucegi. În zonă ninge în continuare şi este ceaţă, iar umiditatea este de 95 la sută.Termometrele arătau, la ora 9.00, minus 6,4 grade Celsius, iar meteorologii anunţă că va ninge în continuare.

La Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 24 de centimetri, iar în Covasna, la Vârful Lăcăuţi stratul de zăpadă avea 29 de centimetri la ultimele măsurători.

Două accidente, soldate cu răsturnarea mașinilor implicate, s-au petrecut la interval de câteva minute, duminică la amiază. În ambele accidente, se pare că cauzele au ținut de neadaptarea vitezei de mers la condițiile de carosabil ud, din cauza lapoviței și ploii.

Primul dintre ele a avut loc pe DN1, la ieșirea din Comarnic spre Breaza. Două mașini s-au ciocnit iar una dintre ele s-a răsturnat. Din fericire, ocupanții autoturismelor au ieșit și nu au suferit răni grave.

La doar câteva minute distanță, un alt autoturism s-a răsturnat. De această dată la ieșirea din Azuga spre Brașov, potrivit Republica News. Se pare că șoferul a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina într-un șanț.

Articol vizitat de 23 oriLeave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *